Cloudback-up Brussel

Cloudback-up, een proces dat het verschil maakt

Cloudback-up in Brussel

Cloudback-up: een proces dat het verschil maakt, ook in Brussel! Cloudback-up, ook wel online back-up genoemd, is een strategie voor het maken van back-ups van gegevens. Dit wordt gedaan door een kopie van de gegevens via het internet naar een server buitenshuis te verzenden. Onze servers worden gehost in een beveiligd datacenter. Wilt u meer weten over een back-up via de cloud? Lees dan snel verder!

Hoe werkt de cloudback-up bij ons in regio Brussel?

Ook in ons IT-bedrijf in regio Brussel zien wij dat steeds meer ondernemingen kiezen voor een dergelijke cloudback-up. Onze specialist kopieert tijdens het back-upproces gegevens en slaat ze vervolgens op verschillende media of een ander opslagsysteem op, voor gemakkelijke toegang in het geval van een herstelsituatie. Ons bedrijf uit Huldenberg ondersteunt u hier dan ook graag in, dus vraag gerust naar onze consultancy-opties. Voor cloudback-up-services zijn die opties bijvoorbeeld:

  • Een back-up maken via een serviceprovider. Een organisatie stuur zijn gegevens naar een cloudserviceprovider met back-upservices in een beheerd datacenter.
  • Cloud-to-cloud-back-up. Gegevens die zich al in de cloud bevinden, zoals in software as a service (SaaS) -toepassingen, kopiëren we naar een andere cloud.

Wanneer uw organisatie in Brussel cloudback-up begint te gebruiken, kan het soms een aantal dagen duren voordat de eerste back-up via is voltooid. Dat komt vanwege het grote aantal gegevens dat moet worden overgedragen.

Gegevens worden lokaal opgeslagen

Met een techniek, die ‘cloud seeding’ wordt genoemd, kan een leverancier van cloudback-ups een opslagapparaat, zoals een schijfstation of tapecartridge, naar uw organisatie sturen. Vervolgens worden die gegevens lokaal opgeslagen op de back-up en teruggestuurd naar de provider. Dat neemt de noodzaak weg om de initiële gegevens via het netwerk naar de back-upprovider te verzenden. Na de initiële seeding is enkel nog back-up nodig van alleen gewijzigde gegevens via het netwerk. Wij helpen u vanuit ons kantoor in regio Brussel graag met het opzetten van deze cloudback-up en tal van andere IT-infrastructuren.

Hoe worden gegevens bewaard?

Een online cloudback-up wordt meestal opgebouwd rond een client-softwaretoepassing, die volgens een schema loopt dat wordt bepaald door het gekochte serviceniveau, ook bij ons in regio Brussel. Als de klant bijvoorbeeld heeft gecontracteerd voor dagelijkse back-ups, verzamelt, comprimeert, codeert en verzendt de applicatie elke 24 uur de gegevens naar de cloudservers. Om de hoeveelheid bandbreedte die wordt verbruikt, en de tijd die het kost om bestanden over te zetten te verminderen, wordt meestal gebruikgemaakt van incrementele back-up na de eerste volledige back-up. Cloudback-upservices omvatten de bescherming van de gegevens van uw organisatie, inclusief toepassingen voor Exchange en SQL Server.

Schakel onze hulp in voor een back-up van uw cloud

Ons bedrijf helpt u vanuit ons kantoor in Huldenberg, nabij Brussel en Leuven, graag een betrouwbare en intuïtieve cloudback-up op te zetten. Om onze diensten aan te vragen of voor het opzetten van een kennismakingsgesprek, bel gerust naar het nummer +32 475 28 95 41 of stuur een e-mail naar info@twido.be. U kunt ook steeds het contactformulier helemaal onderaan deze pagina invullen. 

Relax, het is opgeslagen!

De 3-2-1-back-upregel

Zorg voor ten minste DRIE onafhankelijke kopieën van uw gegevens

Bewaar de kopieën op TWEE verschillende soorten media

Bewaar EEN back-up exemplaar op een andere locatie

Onze oplossingen

Data Backup

Een back-up van uw gegevens zal worden uitgevoerd op een regelmatig tijdstip met een gegevensbehoud naar uw keuze

Server Backup

Een back-up van uw volledige server met een retentie naar uw keuze

Disaster Recovery

Een kopie van uw volledige server zal beschikbaar zijn om de continuïteit van uw activiteiten te waarborgen

Kies uw backup plan

Gelieve te noteren dat elk backup plan een eenmalige installatiekost van €250 heeft

€60

Per maand

€90

Per maand

€120

Per maand

Werk uw bestelling af